Keramické nože dobývají českou kuchyni
Kategorie:
KUCHYNĚKeramické nože získávají v moderní kuchyni čím dál větší popularitu, a to především pro své mimořádné vlastnosti i vysokou estetickou hodnotu.
Oproti hojně rozšířené oceli, která svou ostrost obvykle ztratí již po několika měsících používání a bývá náchylná ke korozi, jsou keramické čepele mnohem tvrdší a nikdy nezrezaví, a proto vydrží ostré po mnoho let každodenního používání.
Keramické ostří se navíc snadno čistí a neabsorbuje chuť ani zápach krájených potravin. Potraviny krájením nezískají kovovou pachuť, jak se často stává při použití ocelových nožů, které zanechávají v potravinách kovové mikročástice. Je prověřeno, že keramické nože uchovají jídlu jeho čerstvou chuť a ovoce a zelenina po krájení nezhnědne.
V neposlední řadě nabízí keramické nože mimořádný uživatelský komfort, neboť jejich lehká váha a perfektně vyvážené těžiště umožňují snadnou manipulaci.
Keramické nože KYOCERA jsou vyrobeny z pokročilých high-tech keramických materiálů, jako je oxid hlinitý či oxid zirkoničitý. Ten je druhým nejtvrdším materiálem na světě, je chemicky inertní a neopotřebovává se. Jeho tvrdost odpovídá 8,2 mohsům na Mohsově stupnici tvrdosti (ocel má 5-6 a diamant 10).
Nože KYOTOP reprezentují luxusní keramické nože s rukojetí z exotického dřeva pakka a s nevšedním vzorkem na čepeli, který symbolizuje písečné vlnky. Ty se nacházejí v tradičních japonských zahradách "KARESANSUI" a mají představovat oceán a proudění vody, které uklidňuje srdce a přináší novou inspiraci. Keramické nože této řady jsou dodávány v elegantním černém pouzdře.
Autorizovaným dovozcem a distributorem nožů KYOTOP stejně jako celého sortimentu kuchyňských keramických produktů značky KYOCERA je firma JANUS spol. s.r.o., která tyto produkty nabízí prostřednictvím široké sítě partnerů z řad prodejců kuchyňských doplňků a nožířství a také prostřednictvím vlastního internetového obchodu www.keramickenoze.cz.
Doporuč přátelům
Keramické nože dobývají českou - Autor: PetrV 7. 4. 2009