Jamie Oliver a Bamix
Kategorie:
ELEKTROŠvýcarská značka Bamix a šéfkuchař Jamie Oliver spojili své síly, zkombinovali odborné znalosti světové úrovně a vášeň pro jídlo a výsledkem je exkluzivní tyčový mixér. Tuto novinku přináší na český a slovenský trh společnost Potten & Pannen – Staněk.
Jamie a Bamix
S naprostou lehkostí drtí, mixuje, mele a šlehá. Jamie Oliver a Bamix ukazují, jak snadné
a časově nenáročné může být vaření v dnešní hektické době. Nahradí celou řadu jiných kuchyňských spotřebičů, od sekáčků až po zmrzlinovače.
Značka Bamix vyrábí tyčové mixéry již od roku 1954 a její výrobky se vyznačují vysokou výkonností a odolností.
Přístroj má navíc desetiletou záruku na motor.
Thajské zelené kuřecí kari – recept od Jamieho a Bamixu
6 PORCÍ | CELKOVÝ ČAS 50 MINUT
INGREDIENCE
750 g kuřecích stehen bez kůže a vykostěná
podzemnicový olej
400 g směsi orientálních hub
400 g plechovka nízkotučného kokosového mléka
1 kostka bio kuřecího bujónu
6 kafírových listů
200 g císařského nebo cukrového hrášku
15 g čerstvé thajské bazalky
2 limetky
KARI PASTA
Domácí kari pasta je rychlá a jednoduchá na přípravu a dodá jídlu nejlepší chuť a úžasné aroma. Jednoduše vše naházejte do nádoby a rozmixujte.
4 stroužky česneku
2 šalotky
5 cm kousek zázvoru
2 trsy citronové trávy
4 zelené chilli papričky Birds Eye
1 lžička mletého kmínu
15 g čerstvého koriandru
2 lžíce rybí omáčky
POSTUP
1. Na výrobu kari pasty oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek, šalotku a zázvor a vše nasypte do nádoby. Citronovou trávu ořízněte, odstraňte vnější tvrdé listy, poté nahrubo nakrájejte a přidejte do nádoby.
2. Ořízněte a přidejte chilli papričky (můžete i bez semínek) společně s kmínem a polovinou koriandru (včetně stonků). Najemno nasekejte pomocí víceúčelového nože, poté přidejte rybí omáčku a znovu zamixujte, aby vznikla hrubá pasta.
3. Kuře nakrájejte na 2,5 cm proužky. Do velké pánve nalijte 1 lžíci oleje, nastavte střední teplotu, přidejte kuře a opékejte 5-7 minut, nebo dokud kuře nezezlátne. Poté přendejte na talíř.
4. Do pánve na střední teplotu natrhejte houby a opékejte 4-5 minut, nebo dokud nezezlátnou. Pomocí lžíce s otvory houby přendejte na talíř.
5. Snižte teplotu plotýnky, přidejte kari pastu, vařte 4-5 minut a občas zamíchejte.
6. Nalijte do pánve kokosové mléko a 200 ml vroucí vody, nadrobte kostku bujónu a přidejte kafírové listy. Zvyšte teplotu a pomalu přiveďte k varu. Poté nechte vařit 10 minut nebo dokud se obsah částečně nezredukuje.
7. Do směsi vmíchejte kuře a houby, snižte teplotu a vařte dalších 5 minut, nebo dokud není kuře pořádně uvařené. Na poslední 2 minuty přidejte císařský nebo cukrový hrášek.
8. Dochuťte mořskou solí a černým pepřem. Otrhejte, nahrubo nasekejte a vmíchejte listy bazalky a zbývající listy koriandru. Limety nakrájejte na měsíčky na pokapání na talíři. Jako přílohu doporučuji dušenou rýži.
Doporuč přátelům
K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.